27 Şubat 2016 Cumartesi

GELECEĞİN EV OFİS VE YAŞAM TEKNOLOJİLERİ

          Teknolojik devir artık takip edilemeyecek boyutlara ulaştı. Her şekilde her şeyin daha iyisini bulan insanoğlu daha da azmini ortaya koyarak mucizeler yaratmaya devam edecek ileri ki yıllarımızda.
                İlk öncelikle benim için de gerçekten bir başyapıt niteliği taşıyan hologram teknolojisinden bahsetmek istiyorum. Diğer bir adıyla 3 boyutlu görüntüler. Yansıtma sayesinde 3 boyutlu görüntüler elde ediyoruz ve istersek görüntüleri de hareket ettiriyoruz. Lazer ışınlarının ve dalgalarının eşleştirmesi yoluyla oluşan görüntüler bir bölgeye veya da televizyon görüntüsü şeklinde de verilebilir. Bu hologram teknolojisini de kullanım yerleri belli tabii ki. İş görüşmesindeki sunumlarda, okullarda ve seminerler başta olmak üzere ofislerde, birçok yerde kullanım alanı bulunmuştur. 
                Gelelim nano robotlara. Beynimize takılabilecek olan bu icat sayesinde sanal gerçeklik içerisinde olacağız. Nasıl ki bilgisayarlarımız internete bağlanıyorsa biz de beynimizdeki sayesinde yaşadığımız yıllar çoğalacak, tedavi edilmesinde zorlanılacak rahatsızlıklar da tedavi edilecek. Aslında en önemlisi ölümü bir hastalık olarak gören bilim adamları bunu da yenmenin planlarını yapmaya çalışacak ve bu özellikler nano robotlara yüklenecek.
                Bu saydıklarım ne kadar sürede gerçekleşir bilemiyorum ama asıl bildiğim şey şu. Gelecekteki en büyük derdimiz bunların olmaması değil de başka şeyler olacak. Mesela enerji en başta geliyor. Enerjinin hızlı tüketilmesi sonucunda gelecek yıllarda bunun bitmesi halinde yeni arayış yolları düşünülüyor.
Bunlardan bir tanesi de şekerden enerji üretimi. Bir anda Matrix filmlerindeki gibi bir dünyanın içinde bulamayacağız haliyle kendimizi. Her şeyden önce eldeki imkanlarla bir şeyler yapmamız gerekecek. Mutfağımızda çayımıza koyduğumuz şekerimiz ileri ki yıllarda bizim için şu an ki durumundan daha fazla önem taşıyacağı kesin. Şimdilik şekerden enerji üretimi küçük boyutlarda gerçekleşmiştir. İleri ki yıllarda üzerinde durulduğunda daha büyü farklar görülecektir.
Bilindiği üzere neredeyse tüm canlılar metan gazı üretir. Atmosfere salınan bu önemli gaz artık bizim çok büyük önem taşıyor. Bilim adamları arabalara da sıvı şekilde yakıt olarak kullanıldığında işimize yarayacak olan bu gazı sıva yakıta çevirebilecek enzimlerini keşfettiler.
Çok tuhaf bir teknolojik durum ile karşı karşıyayız. Yürüdüğümüz adımlarla da enerji çıkartmak artık gündem konusu. Her ne kadar şu an test aşamasında olsa da başarılı olacağı kuşkusuz. New York’ta bir okulda şuan yürüyen öğrenciler aynı zamanda enerji de üretmiş oluyorlar. Genel anlamda tabii uygulanacağı yerlerde en başka büyük alışveriş merkezleri ve insanların çok olduğu yerlerle kalabalık ülkelerde misal Çin ve Hindistan gibi ülkelerde uygulanarak hayatımızı değiştireceği düşünülüyor.
Matrix filmini küçük bir çocukken izlemiştim ve hala etkisindeyim. İnsanların bedeninden enerji üretildiğini orada gördüğümde çok büyük bir şaşkınlık içerisinde kalmıştım. İç organlarımızdan sekiz voltluk bir elektrik üretildiğini de düşünürsek yarın öbür gün fiş yerine tabletlerimizi kendimize takıp şarj edebiliriz. Bunu görmek için yüz yıllara gerek kalmadı diye düşünüyorum.
Ev temizlik hizmetinde ve evlerimizin, ofislerimizin  dış yapısında kullanılan ürünler ise artık değişim aşamasına girecek. Dış yapısında kullanılan ürünler ise güneş enerjisi üretecek şekilde tasarlanacak. Üzerlerine sürülecek özel bir boya sayesinde artık bir bina kendi enerjisini kendi üretebilir hale gelecek. Dış cephe temizlikleri yapmaya gerek kalmayacak, belki inşaat aşamasında sürülen ürünler ile dış cephe ve camlar kendi kendine temizlik yapacak. Hatta telefonlarımız ve diğer teknolojik aletlerimiz ise şarj sıkıntısı çekmeyecek.

Bu gibi daha sayamayacağımız bir dolu icatlar bizi bekliyor. Kendi adıma söylüyorum hepsine hemen ayak uyduracağıma eminim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder